Tipuri latex

Palma unei manusi de portar este formata din doua parti: latexul exterior si un strat de spuma interioara pentru amortizare. Fara indoiala cea mai importanta parte a manusii este latexul. Sigur, sunt multe caracteristici care pot imbunatati o manusa dar, in final, totul se rezuma la calitatea latexului.

Sunt multe tipuri de latex si uneori poate fi greu sa te decizi care e cel potrivit pentru tine, dar iata cateva reguli de baza care sa te ajute sa alegi: 

1. Cu cat latexul e mai moale, cu atat priza e mai buna, dar rezistenta scade. 

2. Cu cat latexul e mai tare, cu atat rezistenta e mai buna, dar aderenta scade. 

3. Cu cat latexul e mai gros, cu atat protejeaza mai bine mana, dar controlul asupra mingii scade. 

4. Cu cat latexul e mai subtire, creste controlul asupra mingii.  

RG are latexuri diferite, pentru orice tip de teren, de vreme sau nivel de performanta. 

Incepand cu sezonul 2016-2017 am introdus latexul “profil dur”, un material cu o rezistenta excelenta, special pentru terenuri sintetice. Acest latex se gaseste pe manusile Aspro Entreno, avand marimi atat pentru copii, cat si pentru adulti

Latexul supersoft, folosit la manusile noastre din gama medie, este un material cu un echilibru excelent intre rezistenta si aderenta, la un pret accesibil. 

Giga grip, latexul folosit la cele mai multe din manusile RG din colectia 2017-2018, este un latex cu o priza excelenta pe uscat, fara a face insa compromisuri pe suprafete umede. Rezistenta acestui latex este foarte buna si este prezent pe manusile Bacan, Chebere, Aspro, Aversa si Dreer. 

Poate cel mai bun latex al nostru, Contact, folosit in colectia 2017-2018 la manusile Snaga Black, are priza pe uscat, pe ploaie dar si aderenta duse aproape de perfectiune. 

O variate a latexului “Contact”, “Contact Aqua“, se regaseste pe modelul Snaga Aqua si prezinta aceleasi calitati ca latexul “Contact” dar cu o priza pe ploaie perfecta. 

Un material nou pentru colectia 2017-2018, latexul “Ko Quartz“, a fost montat pe un model clasic din gama RG, Pluja+. Acest latex este indicat in mod special pentru ploaie, aderenta pe acest tip de vreme fiind perfecta. Aceasta calitate vine insa cu un cost, acesta avand rezistenta ceva mai redusa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADAUGĂ EMAILUL TĂU ȘI VEI PRIMI

10% REDUCERE

Fii primul care află despre articolele noastre exclusive, produse noi și promoții speciale.

Bine ai venit!

Premiile mele

Devino membru!

Alătură-te programului de loialitate și câștigă premii!

Modalități de câștig

Powered by WPLoyalty